ارتودنسی

ارتودنسی ثابت - ارتودنسی متحرک - ارتودنسی نامرئی

ارتودنسی

ارتودنسی ثابت - ارتودنسی متحرک - ارتودنسی نامرئی

۷ مطلب در تیر ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

معمولا برای ارتودنسی دندان ها از براکت های فلزی استفاده می شود اما بسیاری از افراد به دلیل اینکه در ارتودنسی ثابت این براکت ها نمای زیبایی به دندان نمی دهند تمایل چندانی به استفاده از این روش ندارند . از این رو روش دیگری برای جوانان و افرادی که حساس هستند وجود دارد که به آن ارتودنسی سرامیکی گفته می شود و در آن از براکت های هم رنگ دندان استفاده می شود . این براکت ها عملکردی شبیه براکت های فلزی  دارند و از سرامیک ساخته شده اند .

ارتودنسی سرامیکی

بریس های سرامیکی

براکت های سرامیکی یا همان براکت همرنگ دندان متشکل از دو قسمت سیم‌های فلزی به همراه براکت‌های براق سفید رنگ هستند.این براکت ها از آلیاژ های سرامیکی و مواد کامپوزیتی ساخته می شوند . مواد کامپوزیتی مانند موادی هستند که برای پر کردن دندان استفاده می شوند . این براکت ها هم رنگ دندان هستند و تنها از فاصله نزدیک می توان آن ها را تشخیص داد . در ارتودنسی سرامیکی در بین بست های سرامیکی، سیم هایی وجود دارند که می توان آن ها را نیز به صورت نیمه شفاف و بی رنگ درست کرد.

معایب ارتودنسی سرامیکی

  • بریس های سرامیکی اغلب بزرگتر از بریس هی فلزی هستند اما به دلیل نامرئی بودن این بریس ها می توان از این عیب چشم پوشی کرد .
  • هزینه ارتودنسی سرامیکی معمولا بالا است .
  • احتمال ضربه دیدن و شکستن ارتودنسی سرامیکی نسبت به ارتونسی فلزی بیشتر است .
  • هنگام تماس دندان ها با بریس های سرامیکی و خارج کردن آن ها مراقب باشد زیرا جنس این بریس ها سخت است و  ممکن است به مینای دندان آسیب برسانند .

مزایای ارتودنسی سرامیکی

  • روش درمانی کم دردی است و کمترین آسیب را به لثه می رساند .
  • بریس های آن هم رنگ دندان  هستند به همین دلیل مشخص نیستند .

مقایسه ارتودنسی متحرک و ثابت

هزینه ارتودنسی سرامیکی

جنس موادی که در براکت سرامیکی به کار می رود نسبت به براکت فلزی گران تر است . در  ساخت براکت فلزی از فولاد ضد رنگ استنلس استیل استفاده خواهد شد . بیمار می تواند رنگ براکت سرامیکی را مطابق با رنگ دندان های خود انتخاب کند تا نامرئی به نظر برسد به طور مثال افرادی که دارای دندان های روشن هستند معمولا براکت های شیشه ای رنگ و روشن را انتخاب می کنند اما افرادی که دارای دندان های تیره هستند می توانند از براکت های هم رنگ دندان خود استفاده کنند .همین موضوع نیز  از علل دیگر گران بودن براکت های سرامیکی می باشد .براکت های سرامیکی برای نصب نیاز به زمان و دقت بیشتری دارند و نسبت به ارتودنسی ثابت ، بیمار باید دفعات بیشتری به دندان پزشکی مراجعه کند  .

برای کمتر کردن هزینه براکت سرامیکی می توانید برای دندان های جلویی که بیشتر در معرض دید هستند از براکت سرامیکی استفاده کنید و برای دندان های عقبی که خیلی مشخص نیستند از براکت فلزی استفاده کنید .

ارتودنسی متحرک همانند روش های دیگر ممکن است تاحدودی درد داشته باشد اما هر چقدر ارتودنسی در سنین پایین تری انجام شود بیمار احساس درد کمتری دارد زیرا بافت فک نرم تر بوده و دندان ها راحت تر حرکت می کنند .

کاربرد ارتودنسی سرامیکی

ارتودنسی سرامیکی می تواند اختلال هایی نظیر به هم فشردگی دندان ها ، دندان های فاصله دار ، جلو یا عقب بودن دندان ها نسبت به یکدیگر  و یا چرخاندن بعضی از دندان ها ، اوربایت ، اپن بایت ، کراس بایت را برطرف کند .

مراقبت های بعد از ارتودنسی سرامیکی

برای مراقبت از بریس های سرامیکی خود به توصیه های زیر دقت کنید :

  • رعایت بهداشت دهان و دندان در طول درمان ارتودنسی اهمیت زیادی دارد . دندان ها را حتما دو بار در روز مسواک بزنید تا بریس های سرامیکی لک نشوند .
  • برای جلوگیری از آسیب دیدن بریس های سرامیکی از خوردن خوراکی های سفت و آجیل خودداری کنید .
  • حتما دندان‌ها را هر ۶ ماه یک بار جرم گیری کنید.

روش کار بریس های سرامیکی

پس از معاینه پزشک متخصص تشخیص خواهد داد که شما شرایط لازم برای استفاده از ارتودنسی سرامیکی را دارید یا خیر. براکت های بیماران به صورت سفارشی و براساس زاویه و موقعیت صحیح دندان ها ساخته می شوند . سعی کنید پزشک متخصصی را انتخاب کنید که از براکت هایی با کیفیت بالا استفاده کند تا در برابر نیروهای اصطحکاکی مقاومت کافی را داشته باشد و نشکند .

چسباندن

نصب بریس های فلزی مانند بریس های سرامیکی آسان بوده و نیاز به زمان زیادی ندارد . ابتدا متخصص موقعیت دندان های شما را بررسی می کند سپس یک سیمان مخصوص بر روی دندان ها زده می شود و براکت بر روی آن ها قرار گرفته و به دندان چسبیده می شود .

سیم کشی

هنگامی که براکت ها به درستی در محل خود تنظیم شوند یک سیم مخصوص ارتودنسی از داخل براکت ها عبور داده شده و براکت ها را به یکدیگر متصل می کند . برای نگه داشتن سیم ارتودنسی در محل خود ، در اطراف هر براکت از کش های لاستیکی شفاف استفاده می شود .

معمولاً هر ۶ تا ۸ هفته یک بار لازم است تا فرد به متخصص ارتودنسی خود مراجعه کند تا بریس او سفت شده و حرکت بیشتر دندان‌ها تقویت شود. در این نوبت روند کار نیز بررسی و نظارت خواهد شد.

در ارتودنسی سرامیکی دندان پزشک سیم کشی ها را در شکاف های موجود در براکت ها قرار می دهد و توسط بند یا کش های مخصوص در جای خود نگه می دارد . سیم ها با اعمال فشار ملایم بر روی دندان ها باعث می شوند آن ها به موقعیت صحیح حرکت کنند .برای حل مشکلات دندان ، بریس های سرامیکی توان بیشتری نسبت به ارتودنسی نامرئی و توان کمتری نسبت به ارتودنسی ثابت (بریس های فلزی )دارند زیرا سرامیک نسبت به فلز از فشار کمتری استفاده می کند .

افرادی که سیگاری هستند و در طول روز مرتب قهوه می نوشند احتمال اینکه بر روی بریس ها لک ایجاد شود زیاد است بنابراین بهتر است از این روش استفاده نکنند هم چنین ارتودنسی سرامیکی برای افرادی که دندان هایشان آناتومی و الگوی خاصی دارد نیز توصیه نمی شود .

افرادی که دندان هایشان نیاز به تغییرات زیادی دارد بهتر است از این روش استفاده نکنند زیرا بریس های سرامیکی نسبت به فلزی توانایی تحمل فشار کمتری دارند .  طول درمان با ارتودنسی سرامیکی بین ۱۸ تا۲۴ ماه می باشد . دکتر ناصری یکی از متخصصین ارتودنسی سرامیکی در اصفهان است که سال ها در این زمینه تجربه دارد .

ارتودنسی سرامیکی

  • drnaseri drnaseriorthodontis
  • ۰
  • ۰

ارتودنسی کودکان با نام ارتودنسی interceptive شناخته می شود . اکثر والدین در زمان کودکی توجه چندانی به ناهنجاری دندان های کودکان خود ندارند اما   پزشکان بر این باورند که درمان ناهنجاری ها در کودکی از مشکلات بزرگتر و درد ناک تر دوران بزرگسالی جلوگیری می کند .

گاهی اوقات به والدین توصیه می شود که کودکان شش ساله خود را به مطب یک دندانپزشک به منظور ارتودنسی ببرند. آن ها نیز در پاسخ می گویند که چرا یک ارتودنسیت می بایست دندان های فرزند ما را معاینه کند در حالی که دندان های شیری او هنوز نیفتاده است.پاسخ این سوال این است که ما برای اطمینان از درست درآمدن دندان های فرزند شما همه اقدامات پیشگیرانه را که همان ارتودنسی پیشگیری است باید از ابتدای بیرون آمدن دندان های دائمی فرزندتان انجام دهیم.

آیا به ارتودنسی پیشگیری نیاز است؟

متخصصان ارتودنسی پیشگیرانه معتقدند شناسایی و رهگیری مشکلات دندان در کودکان در زمانی که کودک هنوز به اندازه کافی رشد نکرده است می تواند از درمان های پر هزینه و تهاجمی تر آینده جلوگیری کند. مشکلات خاص ممکن است در طول معاینات منظم در مطب آشکار شوند.یک ارتودنتیست آموزش دیده  مشکلات ظریف رشد فک و دندان در حال ظهور را به خوبی شناسایی کرده و تشخیص می دهد. این در حالی است که برخی از دندان های کودک هنوز نیفتاده اند. مزیت این تشخیص زود هنگام این است که برخی از مشکلات ممکن است راحت تر اصلاح شوند. انتظار تا زمانی که تمام دندان های دائمی دربیاید و رشد فک وصورت کامل شود ممکن است اصلاح برخی از مشکلات را سخت تر کند.

ارتودنسی کودکان

زمان مناسب برای ارتودنسی کودکان

بسته به شرایط ، سن مراجعه برای هر کودک می تواند متفاوت باشد . اما اگر کودک دارای شرایط خاصی نباشد اکثر پزشکان بر این باورند بهترین سن برای مراجعه به پزشک سن ۷ سالگی است زیرا در این سن ارتودنتیست میتواند مشکلات نامحسوس فک و دندانهای در حال رشد را به موقع شناسایی و برطرف کند  . اگر کودک شما دارای مسائل خاص تری است بهتر است حتی در سنین کمتر به پزشک معالج مراجعه کنید .

چه مشکلاتی با استفاده از ارتودنسی کودکان حل می شود ؟

با استفاده از ارتودنسی کودکان می توانید بسیاری از مشکلات ارثی  که در آینده به جراحی فک نیاز پیدا می کنند را برطرف کنید . مشکلاتی که در این روش برطرف می شوند عبارتند از :

  • عقب ماندگی فک
  • اندازه دندان ها
  • دندان های اضافی
  • دندان های ازدست رفته
  • اختلالات فکی دندانی

درمان ارتودنسی کودکان چه مدت طول می کشد ؟

طول درمان ارتودنسی کودکان می تواند متفاوت باشد و بستگی به شدت مشکل و همکاری کودک دارد. درحالت  کلی درمان ناهنجاری در کودکان از یک تا سه سال می تواند طول بکشد .

نقش فضا نگهدار ها در ارتودنسی کودکان

فضا نگهدارها نقش عمده ای درارتودنسی کودکان دارند .هنگامی که دندان های شیری بر اثر تصادف یا پوسیدگی و …  می افتند پزشک معالج برای پیشگیری از ناهنجاری های زمان بزرگسالی تا زمان درآمدن دندان های دائمی فصای خای را با این دستگاه پر می کند . هنگامی که دندان دائمی شروع به رویش می کند پزشک فضا نگهدار را بر می دارد .  این شیوه فرد را به انجام ارتودنسی در آینده بی نیاز می کند .

ارتودنسی کودکان

انواع بریس ها در ارتودنسی کودکان

بریس فلزی

یکی از روش های متداول برای ارتودنسی کودکان ارتودنسی ثابت است بنابراین از پر کاربرد ترین بریس ها برای ارتودنسی کودکان می توان به بریس فلزی اشاره کرد .  بریس فلزی معمولا از جنس استیل ضد زنگ گرید بالا است . برای ترغیب کردن کودکان به ارتودنسی و جذاب تر کردن ارتودنسی برای آن ها می توان رنگ کش بریس ها را با رنگ یونیفرم مدرسه کودکان ست کرد .

بریس سرامیکی

یکی از تکنیک های نوین ارتودنسی کودکان استفاده از بریس سرامیکی هم رنگ دندان است  که برای کودکانی که نمی خواهند سیم های ارتودنسی آن ها جلب توجه کند مناسب است .

بریس نامرئی

یکی از روش های نوین سیم کشی دندان کودکان استفاده از بریس های نامرئی است . این بریس ها مخفی اند و  قابل مشاهده نیستند .توجه داشته باشید کودک شما در طول دوره استفاده از بریس اکیدا غذاهای جذب کننده باکتری مانند مواد غذایی فرآیوری شده و تصفیه شده و غذاهای چسبنده و سفت مانند تکه های یخ، بادام زمینی، آدامس یا ذرت بوداده مصرف نکند .

بریس متحرک

در ارتودنسی متحرک کودکان به راحتی می توان دستگاه های متحرک را در دهان گذاشت و برداشت . این دستگاه ها از سیم و آکریل ساخته شده اند . دستگاه های متحرک دو نوع دارند و می توان آن ها را برای یکی از فکین یا هر دو فک استفاده کرد . دستگاه هایی که هر دو فک را در بر می گیرند معمولا حجیم تر هستند.

مراقبت های بعد از ارتودنسی کودکان

بعد از هربار تعویض و سفت کردن سیم ارتودنسی فرزند شما باید حدود ۴۸ ساعت مواد غذایی نرم مصرف کند . زیرا در غیر این صورت ممکن است براکت ها لق شوند و آسیب ببینند. مواد غذایی که در این مدت بهتر است کودک شما استفاده کند عبارت است از تخم‌مرغ آب‌پز، املت، کرپ، نان نرم، سوپ، سیب زمینی و سبزیجات پخته، پوره، برنج نرم، پاستاهای نرم، ماهی پخته شده، ماست، شیربرنج، انواع پودینگ، کمپوت میوه، موز له شده و همچنین شیر و انواع اسموتی‌ها .

هزینه ارتودنسی کودکان

اگر کودک خود را به موقع و در سنین هفت سالگی یا کمتر به نزد دندان پزشک ببرید با استفاده از روش های پیش گیری مانند  استفاده از فضانگهدارنده ها ، فیس ماسک ( رفع جلوآمدگی فک پائین) و… می توانید از هزینه های سنگین جراحی فک و ارتودنسی در آینده جلوگیری کنید . اگر در کودکی به سلامت دندان های فرزند خود اهمیت ندهید در بزرگسالی هزینه های سنگین تری را باید پرداخت کنید .

ارتودنسی فقط براکت نیست

بسیاری از پدرو مادرها تصور می کنند ارتودنسی تنها براکت های فلزی است که در دهان کودک به کار می رود و برای مدتی چهره کودک را زشت می کند در صورتی که با برخی درمان های کوچک و به موقع می توان از ارتودنسی پیشگیری کرد . پزشکان تا جایی که امکان داشته باشد در سنین پایین از براکت استفاده نمی کنند زیرا هنگامی که براکت بر روی دندان ها نصب شود طول ریشه دندان ها کوتاه تر خواهد شد .

در برخی موارد والدین مقصر نامرتب بودن دندان کودکان خود هستند و ناهنجاری های فکی و دندانی علل ژنتیک و ارثی دارند . در بعضی مواقع مشاهده می شود  که کودک اندازه فک را از یک والد و اندازه  دندان ها را از والد دیگر به ارث می برد و این دو با هم هماهنگی ندارند . این موضوع سبب  شلوغی دندان ها و نامرتبی آن ها خواهد شد . اکثر افرادی که  مشکل جلو بودن وبزرگی فک پایین دارند  مشاهده می شود که یکی از بستگان نزدیک کودک نیز این مشکل را دارد . تمامی این مشکلات حاد را به موقع می توان درمان کرد .

اگر به دنبال کلینیکی معتبر و پزشکی متخصص برای فرزند خود هستید دکتر ناصری یکی از متخصصین ارتودنسی کودکان در اصفهان است .

ارتودنسی کودکان

  • drnaseri drnaseriorthodontis
  • ۰
  • ۰

در برخی مواقع فرد علی رغم صاف بودن تمامی دندان ها یکی از دندان هایش نامرتب است که باعث می شود موقع خندیدن جلوه قشنگی نداشته باشد . حتی یک دندان ناهنجار و نازیبا که در بین دیگر دندان‌ها خود را نشان دهد به زیبایی دهان و دندان فرد آسیب می‌رساند و چهره‌ی فرد را زشت جلوه می‌دهد. اگر برای شما هم سوال است که آیا ارتودنسی تک دندان وجود دارد و آیا می شود تنها یک دندان را ارتودنسی کرد با ما همراه باشید .

روش‌‌های ارتودنسی تک دندان

از روش های ارتودنسی تک دندان می توان به سه روش ارتودنسی ثابت ، ارتودنسی متحرک و درمان با لیزر اشاره کرد .

ارتودنسی ثابت:

اگر برای رفع نامنظمی تک دندان از این روش استفاده شود براکت ها بر روی همه دندان ها قرار می گیرند تا جابه جایی دندان به صورت کامل انجام شود .

ارتودنسی متحرک:

یکی از روش‌های درمان ناهنجاری یک دندان ارتودنسی متحرک است. در این روش دستگاههای ارتودنسی برای مدت زمان خاص تشخیص داده شده توسط ارتودنتیست، در دهان قرار می‌گیرند. در این روش مدت درمان کوتاه‌‌تر از زمانی است که برای ارتودنسی تمام دندانها لازم است.

درمان با لیزر

در بسیاری از موارد مشاهده می شود که برای رفع ناهنجاری یک دندان از لیزر استفاده می شود . پزشک متخصص در یک جلسه دندان نامرتب را با استفاده از لیزر تراش می دهد و آن را صاف می کند . از معایب این روش می توان به از بین رفتن مینای دندان و افزایش آسیب پذیری دندان در مقابل پوسیدگی اشاره کرد .

ارتودنسی تک دندان

مرتب کردن دو یا چهار دندان

پلاک اینمان یک بریس متحرک و شگفت انگیز است .  پلاک اینمان دارای رشته‌های فنری از جنس نیکل تیتانیوم است که به آرامی به دو قوس ردیف کننده (aligner bows) در جهت مخالف با یکدیگر نیرو وارد می‌کند و دندان‌ها را به موقعیت جدید خود هدایت می‌کند. این نیروهای ملایم بر طیف وسیعی از حرکات فعالیت می‌کنند، به همین دلیل است که Inman Aligner به سرعت عمل می‌کند. نتیجه و اثر بخش بودن این پلاک را در مدت زمان ۱۲ تا ۱۶ هفته می توانی ببینید . این بریس می‌تواند دو تا چهار دندان جلو را هدف بگیرد و اصلاح کند نوع پلاک باید در یک زمان تنها روی یک فک اعمال شود، زیرا ممکن است بیمار احساس کند جسم بسیار بزرگی در دهان دارد.

ارتودنسی تک دندان نیش

به دندان هایی که در گوشه دهان قرار دارند دندان نیش گفته می شود . این دندان ها تأثیر زیادی در زیبایی  سلامت دندان ها دارند . اکثر افراد با مشکل دندان های نیش برآمده یا خارج از قوس دندانی دست و پنجه نرم می کنند . بسیاری از افراد ممکن است که کشیدن دندان نیش را به ارتودنسی ترجیح دهند  در صورتی که این باور اشتباه است  زیرا همان طور که قبلا گفته شد دندان های نیش علاوه بر سلامتی تأثیر زیادی برپر جلوه دادن صور و لب ها دارد . افتادن و یا کشیدن دندان های نیش موجب فرو رفتن ناحیه لب ها ، عمیق شدن خط لبخند و … می شود .  افتادن زود هنگام دندان های شیری و عدم درمان به موقع می تواند موجب کمبود فضا برای رویش دندان های نیش شود . در اکثر مواقع اگر دندان نیش فضای کافی برای رویش نداشته باشد در محلی بیرن زده تر و بالاتر از محل طبیعی خود رشد می کند .

علاوه بر کمبود فضا از دلایل دیگر رویش نابه جای دندان نیش می توان به عوامل ژنتیکی اشاره کرد . در این حالت دندان نیش به سمت داخل کام فک بالا تغییر مسیر می دهد و از آن جا رویش می یابد . در بعضی مواقع نیز در همان محل به صورت نهفته و رویش نیافته باقی می ماند  به همین دلیل در بسیاری از موارد دیده می شود که بیماران تا سنین بزرگسالی متوجه حضور یک دندان نهفته در ناحیه سقف دهان خود نمی شوند . در این حالت باید دندان خود را به پزشک ارتودنسی متخصص نشان دهید . اگر بتوان دندان نهفته را بیرون آورد و در موقعیت صحیح قرار داد پزشک درمان ارتودنسی دندان را شروع خواهد کرد . پس از باز شد فضای کافی و رویش دندان نیش نهفته بیمار جراحی خواهد شد تا تاج دندان نیز نمایان شود .

از جمله عواملی که بر موفقیت آمیز بودن درمان دندان نیش نهفته تأثیر دارد می توان به سن بیمار ،محل نهفتگی ، زاویه دندان نهفته ، عمق نهفتگی و میزان فضای قوس دندانی اشاره کرد .

اگر دندان نیش را با ارتودنسی نتوان در موقعیت صحیح قرار داد و با اعمال نیروی ارتودنسی احتمال آسیب رسانی به ریشه سایردندان های مجاور باشد پزشک ناچار است دندان نیش نهفته را به وسیله ارتودنسی خارج کند و در صورت نیاز در فضای خالی به وجود آمده ایمپلنت قرار دهد .

ارتودنسی یک دندان کج

ارتودنسی تک دندان کج را نمی توان با ارتودنسی ثابت درمان کرد زیرا ارتودنسی ثابت برای مرتب کردن مجموعه ای از دندان ها در کنار هم است . یک دندان کج را در اغلب موارد با استفاده از ارتودنسی متحرک و پلاک های متحرک صاف می کنند .

ارتودنسى دو دندان جلو

بعضی از افراد دو دندان جلویی آنها نامرتب است و حالت خرگوشی دارد  .ارتودنسی دندان های خرگوشی به سادگی درمان نمی شود و نیازمند تخصص و تجربه است . مانند ارتودنسی تک دندان کج ارتودنسی دو دندان  جلو را نیزنمی توان با استفاده از ارتودنسی ثابت انجام داد زیرا دو دندان نمی توانند با سیم کوتاهی که در بین آن ها قرار می گیرد صاف شوند .

ارتودنسی چند دندان

اگر مایلید ازارتودنسی ثابت استفاده کنید و بین دندان ها سیم بگذارید ارتودنسی چند دندان منطقی تر است زیرا تعداد دندان های نامرتب باید به حدی برسد که بتوان بین آن ها سیم گذاشت . درارتودنسی چند دندان پزشک متخصص باید بهترین روش را انتخاب کند تا در زمان تلاقی دندان های ارتودنسی شده و دندان های ارتودنسی نشده اصطلاحا پله ایجاد نشود . در ارتودنسی چند دندان معمولا دندان های قدامی درگیر ارتودنسی می شوند و روی دندان های خلفی وسایل ارتودنسی نصب نمی شود  .

نکات مهم در ارتودنسی تک دندان

در رابطه با ارتودنسی یک دندان و نیز ارتودنسی دندان‌های یک فک توجه به دو نکته لازم است:

  • اگر برای رفع ناهنجاری تک دندان از ارتودنسی ثابت استفاده شد براکت ها بر روی تمامی دندان ها قرار می گیرند .
  • در ارتودنسی یک فک نیز مانند ارتودنسی تک دندان ، دندان های هر دو فک بالا و پایین درگیر می شوند .

ارتودنسی تک دندان

  • drnaseri drnaseriorthodontis
  • ۰
  • ۰

بعد از  ارتودنسی ممکن است، شما گمان کنید که موقعیت دندان ها به جای بهتر شدن در حال بدتر شدن است اما هنگامی که جراح, فک شما را در حین جراحی جابه جا می کند آن زمان دندان ها به درستی روی هم قرار خواهند گرفت. اگر دچار ناهنجاری فک هستید ارتودنسی عقب بردن فک یکی از کارهایی است که زیبایی خندیدن و صورت ظاهری شما را دوچندان می کند .

درمان جلو زدگی فک پایین به وسیله ارتودنسی جبرانی (کاموفلاژ)

این دسته  از بیماران را افرادی  تشکیل می دهند که سنین نوجوانی را پشت سر گذاشته اند.علت جلو زدگی فک پایین می تواند ناشی از رشد ناکافی فک بالا و رشد بیش از اندازه فک پایین باشد.آنها خواهان کوتاه ترین راه  در کوتاه ترین زمان ممکن هستند.همچنین بیرون زدگی دندان های ثنایای فک پایین و یا بی نظمی ثنا یای فک بالا نیز از دیگر موارد کراس بایت جلویی می باشند.ارتودنتیست شما قادر است درصورت جلوزدگی خفیف فک پایین با عقب بردن قوس دندانی پایین که کمی جلو زدگی دارد و جلو آوردن فک بالا که قدری عقب ماندگی دارد را اصلاح نماید .

عقب بردن فک بالا

در بسیاری از موارد دیده شده است که جلو آمدگی فک بالا زیاد است و فرد هنگام خندیدن بیشتر لثه هایش جلب توجه می کند که در اصطلاح به آن لبخند لثه ای گفته می شود . در این صورت بعد از ارتودنسی باید جراحی و جابه جایی فک صورت گیرد . فرد پس از اتمام سن رشد ابتدا ارتودنسی ثابت انجام می دهد . پس از تمام شدن دوران ارتودنسی باید به اتاق عمل برود و فک بالا به سمت عقب و بالا برود . پس از بهبود وضعیت بیمارو سپری کردن دوران نقاهت ارتودنسی ادامه می یابد .

جلوزدگی فک اگر درمان نشود منجر به تحلیل لثه ی دندان های جلویی خواهد شد.در این صورت به تدریج فک پایین به طور نا خود آگاه تمایل به جلوتر رفتن پیدا می کند.در نهایت این فرایند تبدیل به یک ناهنجاری فکی و پایدار خواهد شد .در این روش ممکن است بنا به صلاح دید متخصص ارتودنسی شما دندانی از دهان شما خارج نشود و درمان بدون کشیدن دندان انجام شود.استفاده از الاستیک های بین فکی نیز در این نوع درمان به عنوان کمک کننده کاربرد دارند .

جابجایی،انحراف، عقب و جلو بودن فک در اکثر موارد ارثی است. گاهی در اثر تفاوت بین اندازه فک بالا و پایین یا بین فک و دندان به‌ هم فشردگی دندان‌ها مشاهده می‌شود یا الگوی جفت شدن دندان‌ها ناهنجار و غیرطبیعی می‌شود.

دیگر علل جابجایی،انحراف، عقب و جلو بودن فک عبارت‌اند از:

•    عادت‌های دوران کودکی مانند مکیدن انگشت شست، زبان زدن دندان، مکیدن پستانک پس از ۳ سالگی و استفاده طولانی مدت از شیشه شیر.
•    دندان اضافی، افتادن دندان، دندان نهفته یا غیرطبیعی بودن شکل دندان‌ها
•    پر کردن دندان‌ یا تاج دندان به شیوه‌ای نامناسب
•    جا‌به‌جا شدن فک در اثر شکستگی در سانحه‌های شدید
•    تومورهای دهان و فک

بدشکلی  و ناهنجاری های فک مانند انحراف،جابجایی و جلو و عقب بودن فک به عارضه‌های غیرطبیعی گوناگون در ناحیه فک اشاره دارد. این عارضه‌ها را در صورت ملایم بودن معمولاً می‌توان با مداخله‌های دندانپزشکی و ارتودنسی اصلاح کرد. اما برطرف کردن ناهنجاری‌های شدیدتر نیاز به  ارتودنسی همراه با جراحی فک توسط جراحی مجرب دارد. مشکلات جدی‌تر ارثی و مادرزادی هستند یا در اثر بروز سانحه پیش می‌آیند. بخشی از فک غالباً اندازه‌ای غیرطبیعی دارد و چهره فرد به همین دلیل ناخوشایند به نظر می‌رسد؛ به علاوه جابجایی،انحراف، عقب و جلو بودن فک و عدم درمان جلو بودن فک بالا در گفتار، خوردن، جویدن، لبخند زدن و نفس کشیدن اختلال ایجاد می‌کند .

جراحی عقب بردن فک

پروسه جراحی  فک در بیمارستان چگونه است؟

جراحی فک در بیمارستان و تحت بیهوشی انجام می شود . این عمل معمولا یک تا چند ساعت طول خواهد کشید . برای جراحی براکت ها از روی دندان برداشته نمی شوند و متخصص ارتودنسی برای ثابت بودن دندان ها بعد از جراحی می تواند از لاستیک یا ابزار های دیگر بین فکی کمک بگیرد .

جا به جایی استخوان فک

جراح شما استخوان های فکین را مناسب با نیاز شما و شرایط از پیش تعیین شده جابجا میکند. در برخی از موارد ممکن است استخوان افزوده شود, در برخی موارد ممکن است استخوان برداشته یا سوهان کشیده شود و در مواردی هم استخوان ها دچار تغییر می شوند.

استفاده از سیم و کش ها

در دهه های قبل برای جراحی فک  از ابزارهایی استفاده می شد که بیمار تا مدتی پس از جراحی نمی توانست دهان خود را بازکند و برای تغذیه با مشکل رو به رو می شد . امروزه برای حفظ فکین در موقعیت جدید و عقب بردن فک جراح از ابزار هایی نظیر صفحات ، پیچ ها ، سیم ها و کش ها استفاده می کند بنابراین  بیمار می تواند تا حدی دهان خود را باز کند  و از سوپ های نرم و یا مایعات استفاده کند .

برش های داخل دهان

نگرانی عموم افراد برای عقب بردن فک جای برش ها و رد زخم ها است . در اکثر مواقع برش های جراحی فک از داخل دهان بوده و خطوط برشی به جای نخواهد ماند  مگر در شرایطی خاص که جراح مجبور می شود برش مختصری هم در خارج دهان بزند .

ارتودنسی عقب بردن فکارتودنسی بعد از جراحی های فک

بعد از این که جراحی فک انجام شد  و بیمار دوران نقاهت را سپری کرد برای درست کرن موقعیت دندان ها و قرار دادن آن ها در جای صحیح خود باید از ارتودنسی استفاده کرد که ممکن است بین ۶ تا ۹ ماه طول بکشد . بعد از ارتودنسی پزشک براکت ها را برداشته و نگهدارنده تعبیه می کند .

هزینه ارتودنسی عقب بردن فک

برای عقب برد فک نمی توان مقدار ثابتی تعیین کرد زیر به عوامل زیادی نظیر :میزان تخصص پزشک ، شدت ناهنجاری و تعداد جلسات مورد نیاز ، داروهای مورد نیاز و …بستگی دارد . برای اطلاع یافتن از قیمت دقیق باید با پزشک خود مشورت کنید .

درمواردی که شدت ناهنجاری زیاد نباشد ممکن است پزشک پس از معاینه تشخیص دهد که بدون جراحی نیز میتواند دندان های ردیف بالا و پایین را روی هم جفت کند . او  از بریس، هدگیر (بلاک هایی که به سر متصل می شوند)، بلاک های ثابت یا متحرک برای عقب بردن دندان ها استفاده می کند .در برخی موارد برای ایجاد فضا در قوس دندانی  باید دندان ها را عقب برد که دندانپزشک برای این کار و عقب بردن دندان های مولر بیمار از دستگاه های خارج دهانی، میکرو ایمپلنت ها، وایرهای چهار در دو ، وایر های سوپر الاستیک، وایر های کویل اسپرینگ، و … استفاده می کند.

 اگر به دنبال پرشکی متخصص در خصوص جراحی فک خود هستید دکتر ناصری یکی از پزشکان باتجربه در زمینه ارتودنسی عقب بردن فک در اصفهان است .

ارتودنسی عقب بردن فک

  • drnaseri drnaseriorthodontis
  • ۰
  • ۰

خدمات ما

کلینیک تخصصی ارتودنسی دکتر ناصری دارای انواع امکانات لازم با رعایت تمامی نکات بهداشتی می باشد . در این کلینیک  تخصصی با توجه به نیاز بیمار کلیه خدمات دندان پزشکی از جمله موارد زیر انجام می گیرد :

این کلینیک دندانپزشکی مدرن با مدیریت دکتر ناصری  فعالیت خود را آغاز نمود، به دلیل کیفیت زیاد خدمات و رضایت بالای مشتریان درمان های خود را به سمت بخش تخصصی تر گسترش داد ، این مرکز با بهره گیری از ساختار مدیریتی متفاوت و همکاری با دندانپزشکان و متخصصان بنام در حوزه های تخصصی همچنین تجهیزات پیشرفته و به روز به یکی از بهترین کلینیک های دندانپزشکی در حیطه ی درمان های تخصصی مثل  انواع روش های ارتودنسی ،جراحی لثه تبدیل شده است.

با توجه به سابقه ناخوشایند در زمینه درمان های دندانپزشکی، در این مرکز سعی بر فراهم آوردن محیطی بسیار آرام به همراه تکنیک های جدید جهت آسایش و آرامش خاطر شما مراجعه کنندگان کرده ایم.

کلینیک دندانپزشکی دکتر ناصری خود را متعهد می‌داند تا با آموزش دادن به اعضاء خانواده بزرگ خود از بروز بیماری‌های دهان و دندان پیشگیری کند. ما در این کلینیک تخصصی دندانپزشکی روش‌های مختلف پیشرفته و تخصصی را برای درمان مشکلاتی ارائه می‌دهیم که در اکثر کلینیک‌ها فقط یک روش معمول برای مرتفع ساختن آن‌ها عرضه می‌شود.

اهداف کلینیک تخصصی ارتودنسی  دکتر ناصری

  • برآورده ساختن نیازهای مربوط به سلامت دهان و دندان‌ها از طریق عرضه دستگاه‌های پیشرفته، مواد باکیفیت و خدمات تخصصی در محیطی حرفه‌ای
  • ارتقاء سلامت دهان و دندان‌های مراجعین که بهبود قابل توجهی را در سلامت جسمی، اجتماعی و روحی ایشان ایجاد می‌کند.
  • ارائه خدمات متناسب با نیازهای روز جامعه
  • افزایش  اعتماد به نفس افراد

دکتر ناصری دارای یکی از بهترین کلینیک های تخصصی ارتودنسی در اصفهان می باشد . آدرس این کلینیک اصفهان، توحید میانی، نبش کوچه 13 ، ساختمان آریانا، طبقه 5 واحد 23 می باشد .

صفحه خدمات ارتودنسی دکتر ناصری

  • drnaseri drnaseriorthodontis
  • ۰
  • ۰

درباره ما

دکتر محمد علی ناصری فارغ التحصیل دندانپزشکی عمومی از دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال ۸۹ میباشد. دوران تخصص خود را در دانشگاه جندی شاپور اهواز طی کرده و بورد و دانشنامه ی تخصصی ارتودنسی خود را در سال ۹۴ اخذ نموده اند. و به مدت دوسال دوران طرح تخصص خود به عنوان هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان(خرم آباد) سپری کرده و همزمان بعنوان ریاست دانشکده ی دندانپزشکی آزاد بروجرد و مدیر گروه بخش ارتودنسی انجام خدمت نموده اند و اکنون به عنوان یکی از برترین های متخصص ارتودنسی اصفهان مشغول به فعالیت است .

دکتر ناصری متخصص ارتودنسی

صفحه درباره ما سایت دکتر ناصری

 

 

  • drnaseri drnaseriorthodontis
  • ۰
  • ۰

تماس با ما

خواهشمند است جهت دریافت نوبت  دکتر ناصری از متخصصین ارتودنسی در اصفهان صرفا به صرت تلفنی یا حضوری اقدام نمائید . 

تلفن مرکز: ۳۱۳۱۳۸۴۴-۰۳۱ و ۳۱۳۱۳۸۴۵-۰۳۱

مسئول دفتر: ۰۹۱۳۰۷۷۷۳۰۰

اینستاگرام: instagram.com/dr_m.a.naseri  

صفحه تماس با ما سایت دکتر ناصری

 

  • drnaseri drnaseriorthodontis